XV – Dag 19 och 20, läkarbesök?

Imorse, på dag 20, var jag helt plötsligt vrålhungrig? Det kändes som att jag skulle kunna ha ätit upp en hel ko – vrålhungrig! Det var lite oväntat för jag brukar inte alls vara vrålhungrig på morgonen, utan första soppan/shaken brukar jag ta framåt 9-10-tiden. Men jag drack vatten och stoppade i mig psylliumfröskalen och omega 3 kapslarna och vips så hade min hunger lagt sig. Skönt!

Nu har jag snart gått på soppor i 3 veckor och då rekommenderas det att man tar kontakt med en läkare så man får undersökas. Vet inte om folk brukar ”skita” i det eller om alla verkligen går till läkaren men jag tänkte att jag skulle göra ett försök iallafall. Ringde vårdcentralen där de meddelade att jag skulle bli uppringd ett par timmar senare vilket de också gjorde.

Kändes lite pinsamt för den som svarade var vår BVC-sköterska. Jag presenterade mig bara med förnamn och berättade sen att jag undrade om det gick att få en tid hos en läkare? Jag berättade också att jag följer Xtravaganzas program och att jag enbart äter soppor och att det då rekommenderas att man tar kontakt med en läkare. Hon lät väääldigt skeptisk och började prata om att hon ”hört talas om det där”. Och ”stod det inte om det i pressen för bara någon vecka sen om en person som mått jättedåligt av just Xtravaganza?” Eeh? Jo, sa jag och förklarade vad det handlade om.

Hon frågade efter mitt personnummer och efter en stund kom det – ”Är det Linda som är mamma till Elsa jag pratar med?” Eh, jaa sa jag och frågade lite förvånat ”Är det Lena?” Det visste jag ju redan, för det hörde jag ju på rösten. Nåväl, hon frågade om jag hade gått ner nåt och så och sen sa hon att hon skulle höra med läkarna om jag behövde komma dit. Så hon ska ringa tillbaka.

Nu undrar jag om de flesta uppsöker läkare eller hur gör alla andra?

Annonser

5 comments so far

 1. Cissi on

  Jag mådde så bra hela tiden att jag inte gjorde det. Nu ett år senare har jag varit på en hälsoundersökning där jag var i tipp topp form!

 2. pernillasviktresa on

  SV: Nej, det kan jag inte påstå. Jag har tydligen en tålig mage 🙂 Jag reagerar inte alls när jag börjar äta igen, även om det kommer så plötsligt som i lördags. Magen börjar direkt göra det ”den ska”. Jag brukar bli lite kass i magen efter 2-3 dagar med soppor, men det går över snabbt. Det är nog omställningen när magen/tarmarna inte får något att jobba med. Jag har aldrig haft knip under de perioder jag ätit, eller när jag börjat äta igen. Nu tredje gången med soppor fryser jag inte ens, vilket jag gjorde i början. Jag har märkt att motion driver in kroppen snabbare i ketos, och man slipper frysa.

  mvh//pernilla be

 3. pernillasviktresa on

  Jag svarade dig precis angående lördagens snedsprång men det försvann. Avvaktar lite ifall det dyker upp, annars svarar jag igen senare. Jag länkar till dig så vi kan följas åt 🙂

  mvh//pernilla be

 4. pernillasviktresa on

  SV: Nej, jag reagerar inte alls. Min mage är gjord av stål. Får den mat plötsligt gör den det den ska. Jag blir lite kass i magen efter 2 dagar med soppor, men det går över. Sannolikt gick jag ur ketos efter lördagen men det är på G igen. Idag visade vågen ett rejält minus jämfört med i går trots att jag hade vilodag i går.

  mvh//pernilla be

 5. pernillasviktresa on

  Jag har valt flex-varianten. Tre veckor soppor, en vecka uppstart, en vecka halvfart, tre veckor soppor igen osv. Jag är nu inne på den tredje sopp-perioden sen januari och jag har mått bra hela tiden. Totalt har jag gått ner 22 kg. XV-kompisar i samma grupp som gått ner ca 25 kg har soppat 15 veckor, och de har inte uppsökt läkare. Mår man bra finns det nog inget skäl. Och du har ju inga värden att utgå från heller. Å andra sidan är det inte fel att kolla blodtryck, hb, kolesterol tex om du nu får en tid. Kan ju vara bra att jämföra med senare också.

  mvh//pernilla be


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: