Om mig/vikthistoria

Bakgrund: Jag är 38 år gammal och 157 cm lång. Bor i en liten storstad. Fick mitt första barn feb -10 och har tyvärr behållit alla graviditetskilon.

Vikthistoria: Alltid varit lite smårund, men haft mina viktminskningsperioder då jag gått ner väldigt mycket. Har dock alltid lagt på mig igen och historien har upprepat sig, se nedan.

1995: Har inte koll på exakta kilon men jag rasade i vikt pga kontrollerande pojkvän. Gick säkert ned 20 kg och vägde kanske 52 kg som minst. Inte speciellt hälsosam viktminskning fast jag var ändå glad över att ha gått ner i vikt.

1998: Hade gått upp till 77,5 kg och 6 månader senare var jag nere på 61 kg. Orkade inte riktigt köra de sista kilona för målet var ju 55 kg även denna gång. Nöjde mig med 61.

2004: Oj, oj med 85 pannor började min viktresa. Denna gång med Viktväktarna (tidigare hade jag kört eget race). Gick ned till 57 kg, sen tog det liksom stopp. Kom aldrig ned till 55 kg. Det var synd att jag inte kämpade vidare. Behöll vikten något år, men sen på hösten 2005 hade jag gått upp ca 10 kg. Sen kom resten smygande…

2007: Dags att ta tag i det igen. Det är värre än någonsin!! 86,5 kg!! Orkar ett tag före semestern, går ner 7 kg men sen tappar jag greppet.

2008: Jaha, ännu en viktresa startade 2008. Startvikten var 84 kg och jag kom ner till strax under 60. Höll vikten i kanske ett halvår, sen började jag gå upp. När jag blev gravid i maj -09 hade jag gått upp till 70 kg och när jag födde min dotter vägde jag 89…

2011: Snälla, snälla, låt detta vara den sista resan! För ca ett år sen födde jag alltså en dotter och tyvärr slarvade jag med att bli av med graviditetskilona trots att jag ammade. Gick dock ner till 73 kg (från 89) men sen började jag slarva rejält. Testar nu en ny metod och ska därmed göra en livsstilsförändring en gång för alla! Den 13 april 2011 vägde jag in mig på Xtravaganza. Startvikt: 81,9 kg.

Annonser

7 comments so far

 1. åsa on

  Hej. Måste bara säga att du strålar på korten trots övervikt. Jag har arbetat med viktminskning och vägledning i 8 år och jag vill bara ge dig en väckarklocka.. av egen erfarenhet. jag har varit missbrukare av pepsi max jag kunde dricka 1 1/2 liter om dagen. höll min vikt och mådde väl bra. Men så en dag fick jag svår järnbrist och får nu mera järn intravenöst. I samband med detta kontrollerades syra bas balansen och det visade sig att jag var försurad innuti. är man det så kan inte kroppen förbränna fett. då stannar kroppen och vikten stannar av. det visade sig att pepsi max gör att kroppen blir försurad vi för mycket pepsi.. vill bara ge dig en liten vink utifall viknedgången avtar. Lycka Till/ åsa

 2. sommar2008 on

  Tack för kommentaren Åsa. Oj, försurad inuti?! Aldrig hört talas om!! Tur att jag nästan aldrig dricker PepsiMax då! 🙂

 3. Sandra on

  Hej!

  Vad kul att se dig på nätet igen.. det var länge sen jag såg dig! Följde din gamla sida för flera år sen…

  Lycka till med viktkämpandet! Du har ju gjort ett jättejobb… Jag kämpar på så sakteliga…

  Kram från Sandra

 4. Malin E on

  Hej!

  Gud vad kul att du gått ned massa igen! Det var ju via din förra viktsida på ”dittnamn”.com som jag fick massa inspiration. Och självklart behöver jag ny sådan, så det här var perfekt! Nu ska jag också fixa det här en gång för alla!!

 5. Jessie on

  Hej,
  Såg bilderna och du ser verkligen jättefin ut. Ska börja med VV till hösten. Måste måste….kommer gå in här och kolla på dina resultat och få inspiration och fårstå/inse att det faktiskt går…bara man vill!!!

  Ha de bra

 6. Åsa on

  Hej söta du! Sååå duktig du är, en riktig motivationsspruta. Jag har nästan samma historia som du, det gick lätt första gången sen de andra så når man inte riktigt ända fram men nu jäklar! KRAM KRAM

 7. pernillasviktresa on

  Håller med! Den här gången är det för alltid 🙂 Nu kan man inte skilja på graviditeter längre i alla fall. Våra barn är 12 och 14 år och vi ska INTE ha fler.

  mvh//pernilla be


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: